Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


nyári sminktippek

NYÁRI SMINKTIPPEK


 


 

Az alapozókkal annyi a probléma, hogy a nagy melegben leolvadnak az arcunkról. Ezért nekem a BBkrémek jönnek be a legjobban. Mindenféle márkából lehet már kapni, így olcsón és méregdrágán is hozzájuthattok. Hidratál,  véd az UV sugárzás ellen, és bár nem úgy fed mint egy alapozó, de egységes színt ad az arcotoknak.
Ha akartok alapozót használni a nyáron akkor a BB megéri, ha amúgysem használsz akkor nem szükséges.


 

 
 
 
 
 
 
 Korrektort simán használhattok a kisebb bőrhibákra, ezzel nincs gond. Amit mindenképp szerezzetek be ha alapozót/korrektort használtok: púder. Egyrészt ez is fed, de a lényeg, hogy a folyékony alapozót/korrektort megköti, ott tartja az arcodon, és így az nem fog olyan könnyen eltűnni, illetve nem fog csillogni az arcod.

 

 

 
 
 

A pirosító, az szerintem felesleges ebben a nagy hőségben, mert amúgy is piros lesz az arcod. Plusz leizzadod stb. tehát csak a macera van vele.
 
 
 
 
 
 

 

 A szemhéjra nem érdemes csili-vili folyékony dolgokat kenni, mert azok fognak a leghamarabb lefolyni. Ha mindenképpen akarsz valamilyen színt a szemedre, akkor tegyél rá korrektort, majd POR állagú színt vigyél fel rá. A korrektor ott tartja a port, ami remélhetőleg tartósan ottmarad.
 
 
 


 
 

Tusvonalat nyugodtan rajzolhatsz a szemhéjadra, mert az amíg nem kened el ottmarad. A szemceruza viszont problémás, mivel  pár perc után simán lefolyik. Szerintem ebből is lehet beszerezni vízállót, de spórolási tipp: hordjatok magatoknál egy fültisztítópálcikát és 1-2 óránként töröljétek át vele a bőrt a szemetek alatt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A szempillaspirál nem szokott lefolyni a szemről, így az maradhat. Ha viszont elmész strandolni, akkor érdemes vízállót használnod, hisz ez egyszerűbb mint minden vízcsepp után ellenőrizni a sminked.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 
Szájra bármit lehet, de hamár újra hódítanak a rúzsok, akkor miért is ne, vagy hogy a pirosító se vesszen kárba, rakhatsz szájfényt, és beleütögeted az ujjaddal a pirosítót. Mindkettő tartós megoldás.


 

 

 

 

 

 
 


 
De a legfőbb tipp: legyen nálatok egy kistükör! Akkor még az apróbb hibákat is egyből javítani tudjátok.