Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


légy boldog :)

Légy boldog!

 Sziasztok!


Nem mondom, hogy pszichológus vagyok, de ebben a korban minden lánynak vannak problémái és a legtöbb hasonló, ezért vegyétek úgy ezt a bejegyzést, mint egy hozzátok hasonló lány tanácsait. De tulajdonképpen ezek nem is csak tanácsok, inkább egy kis biztatás ahhoz, hogy légy boldog!
Nem könnyű boldognak lenni, néha nagyon nem. Annyi rossz történik az életünkben, bajunk van a szüleinkkel, akik már megint nem képesek megérteni amit mi akarunk, a testünkkel, ami sokkal nagyobb/kisebb és aránytalanabb, mint kéne lennie, más emberekkel, akik utálnak minket, idegesítenek minket, jobbak nálunk és sok rossz percet szereznek nekünk.
Ami azt illeti, senki nem mondta, hogy az élet könnyű lesz.
De minden véget ér egyszer, és magunknak élünk. Senki másnak nem kell megfelelnünk. Ehhez a dologhoz nagyon nehéz hozzászokni, mert engem is állandóan az érdekel, hogy mi a többiek véleménye. De tudjátok mit? Ki térdekelnek a többiek? Ők lehet hogy jobbak nálatok valamiben, de mindenben biztos nem. És pláne nem tökéletesek. Minden, amit csinálnak... Ha piszkálnak, leszólnak, idegesítenek... Mindez csak azért jó nekik, mert így többnek érzik magukat. Hatalmuk lesz felettetek.
De nem azért lesz hatalmuk, amit ők csinálnak. Hanem azért, amit Ti. Ez egyszerű. Ha nem foglalkoztok velük, nem szóltok vissza, nem reagáltok, akkor az illetők meg fogják unni. Sőt, meg is ijedhetnek. Hopp, a hatalmuk elúszott. Nincs többé. Nem érdekel Titeket, ha mindenki rajtatok nevet, akkor ez így nem is vicces.
Viszont, nektek is meg kell tanulnotok nevetnetek saját magatokon. Ne már, hogy nem vicces, amikor bénáztok! Hogyha Ti ciki dolognak fogtok fel bármit, akkor a többiek is ezt fogják tenni. Ha viszont viccesnek, akkor máris vicces emberek lesztek, és nem a rossz értelemben. Nevessetek magatokon! Senki sem tökéletes, soha nem is volt, viszont ha a tökéletlenségeteken nevettek, az azt jelenti, hogy elfogadjátok így magatokat. És ha ezt sugározzátok, az nagyon sokat dob azon, hogy más emberek hogy néznek rád... Egy bénázó emberre, aki próbál tökéletes lenni, vagy egy vicces lányra, aki nem lehet tökéletes és ezt tudja is, és ennek ellenére boldog.
Hogy sikerüljön rávenni magatokat, hogy ne érdekeljen a többiek véleménye, tennetek kell valami olyat, amit Ti szeretnétek csinálni. Mutassátok meg, hogy van bennetek annyi, hogy nem a tömeg után mentek, mertek kitűnni, és mások lenni. A népszerű emberek sem azért népszerűek, mert olyanok, mint a tömeg. Hanem azért, mert ők irányítják a tömeget. Nem lesztek hirtelen népszerűek, de sok kicsi sokra megy - és ha mások szemében egy olyan személyiség lesztek, aki a saját döntései szerint él, az mindenképpen jó pont.
Egyébként pedig a népszerűségnek is vannak hátrányai. Minél népszerűbb vagy, annál többen is utálnak. Pont azért, mert népszerű vagy és ők nem. Mindig lesznek emberek, akik utálni fognak, ezt el kell fogadni, és megmutatni nekik, hogy nem érdekel Titeket.
A testetekkel ugyanez a helyzet. Egy test sem lehet tökéletes. Lehet rajta alakítani - edzel, fogyókúrázol, stb. - de tökéletes úgysem lesz. És ha ezt is elfogadjátok, senki nem a testetek rossz részét fogja nézni, hanem azt, ami szép bennetek. Mindenkiben van valami szép. Higgyétek el. És nincs annál kiegyensúlyozottabb ember, aki nevet a saját bénaságain és a saját tökéletlen testén... Hiszen vannak ennél sokkal nagyobb problémák is az életben.
Néha már nevetséges, mennyire odavagyunk a kis bajainkért. Nem is gondolunk bele, hogy örülhetnénk, amiért csak ennyi problémánk van. Hiszen, sokkal rosszabb is lehetne. Lehetnénk árvák, csövesek a híd alatt, éhezők, lebénultak,.... Mégsem vagyunk. Ha amiatt panaszkodsz, hogy nincs egy fiú sem, akinek tetszenél - (ez egyébként is nagy hülyeség, mert persze, hogy majd lesz valaki!) örülj, hogy egyáltalán szabad választásod van. Másokat, más országokban, tíz évesen férjhez adnak egy ötvenéveshez. Nos, ennél azért sokkal jobb a helyzeted.
Boldog lehetsz, hogy minden reggel, amikor felkelsz, még élsz. Lehet, hogy van köztetek olyan, aki beteg. Nektek sem könnyű, sokkal nehezebb, mint nekünk, többieknek. De éltek, és ez mindennél nagyobb ajándék. Ha pedig nem vagytok betegek - örüljetek, hogy fel tudtok kelni az ágyból, iskolába menni (hiszen van, aki nem tanulhat valamelyik országban, se olvasni, se írni nem tud), és még EZER dolog van, aminek örülhettek. Csak meg kell találni az életetekben ezeket az apróságokat. Az élet csodálatos. A Tiétek is az, mindenkié az. Csak meg kell találni benne a csodálatosságot.
A boldog emberek a legszebb emberek. Nehét boldognak lenni, főleg ha rossz kedvetek van, de rossz kedve bárkinek bármikor lehet, a lényeg az, hogy amikor csak lehet, legyetek boldogok! Ha problémátok van, mindig éljen bennetek a remény, hogy ez meg fog változni, és soha ne felejtsétek el, hogy mennyivel rosszabb is lehetne.
Fogadd el magad, nevess magadon! Én imádok magamon nevetni, és amikor mindenkivel együtt nevetek magamon, hát az az egyik legviccesebb dolog. Vannak ugyanúgy tökéletlenségeim a testemen, amiket utálok, és próbálok megváltoztatni, de ha félredobom az egészet és azt mondom: Nem érdekelsz, fura alakú láb! Nem érdekelsz karika a szemem alatt! Nem érdekelsz, csúnya arcbőr!, akkor máris minden sokkal könnyebb. Légy magabiztos! Ez mindent visz, hidd el. Lehet, hogy úgy érzed, a magabiztosságot nem neked találták ki, de ez csak azt jelenti, hogy nem próbálkozol elég keményen. Vagyis cserben hagyod saját magadat. Nem szeretnék morbid lenni, de lehet hogy holnap meghalsz. Soha nem tudhatod, vagy igen? Mi van, ha elüt egy autó? Nem a Te hibád lesz, de elüt. És úgy halsz meg, hogy nem próbáltál meg elég keményen olyan ember lenni, amilyen szerettél volna. Nem tettél meg olyat, amit szerettél volna. Nem lenne jó így meghalni. Szerencsére nem is fogsz, de soha nem tudhatod. És ha hibát követsz el az életedben.... Ugyan, mindenki követ el hibákat. A legfontosabb, hogy fel tudj állni, és hidd el, senki nem azt fogja benned látni, hogy milyen gyenge voltál, hanem azt, hogy ennek ellenére most milyen erős vagy.
Légy magabiztos, merj élni, fogadd el magad, nevess sokat és lásd meg a szépséget az életedben! :)

Nem tudom, mennyit segítettem ezzel a kis bejegyzéssel, de annak nagyon örülök, ha igen. Köszönöm, hogy elolvastátok ezt, és remélem, hogy még visszanéztek ebbe a blogba:)
Mind csodálatos emberek vagytok, ezt ne felejtsétek el! <3